WIE ZIJN WIJ?

Het concept van Krachtig In Balans is ontwikkeld door Edgar Raimond.

Edgar is 25 jaar werkzaam als fysiotherapeut. In die jaren raakte Edgar er steeds meer van overtuigd dat veel “fysiotherapeutische klachten” niet alleen hun oorsprong vinden in het bewegingsapparaat. Met een meer holistische benadering kunnen veel meer cliënten met diverse klachten geholpen worden.

Na een 3 jarige opleiding orthopedische geneeskunde en het begeleiden van (top)sporters, is hij zich steeds meer gaan oriënteren op de rol van de organen en de psyche.
Hij heeft een jaar viscerale osteopathie gevolgd in België en daarna een 3 jarige opleiding psychosomatiek aan de Hogeschool Utrecht.
Verder heeft Edgar veel ervaring op het gebied van verzuimpreventie met training en coaching van werknemers.

Krachtig in Balans is actief sinds 2011. In de afgelopen jaren heeft de methode zich verder ontwikkeld. Door innovatieve vondsten is het makkelijker geworden om processen inzichtelijk te maken en om beter te trainen. De EnergyControlMethode, de HartRitmeVariabiliteits-meting en de Virtual Reality training zijn daarom toegevoegd.

Resultaten: vanaf 2012 tot heden zijn alle resultaten verzameld van de effecten van de therapie. Hieruit blijkt dat 75% van de cliënten significant minder pijn ervaart en meer energie heeft. Verder geeft 95% aan dat het dagelijks functioneren is verbeterd. Het geluksgevoel stijgt gemiddeld van een 6,2 naar een 8,6.